12 maanden, 12 hoofdsteden: Middelburg

Het is weer tijd voor een 12 maanden, 12 hoofdsteden blog! Dat is alweer veel te lang geleden.

We zijn in september, voor Amerika, nog in Lelystad geweest, maar die stad is niet zo de moeite waard om over te schrijven. Maar toch:

9/12: Lelystad!

Afbeeldingsresultaat voor flevoland kaart

En voor oktober:

10/12: Middelburg!

Gerelateerde afbeelding

Ik was nog nooit in Middelburg geweest, maar het is een klein, mooi stadje wat qua grachten en huisjes wel iets weg heeft van Amsterdam. Zeker de moeite waard om hier eens naartoe te gaan!

We waren voor een paar dagen in Zeeland. Ons hotel zat in Burgh-Haamstede, een halfuurtje rijden van Middelburg.

Middelburg heeft een kleine binnenstad, waar je best een veilig gevoel krijgt als je er rondloopt. Er zijn ook veel schattige winkeltjes met allemaal typische Zeeuwse spullen. Zo leuk 🙂

Middelburg heeft dit jaar 800 jaar stadsrechten, heel erg bijzonder. Overal in de stad zag je hier versieringen of tekens van. Ook werden er veel activiteiten georganiseerd vanwege het 800-jarig bestaan in 2017.

We wilden ook nog de kerktoren van de Lange Jan in klimmen, maar die was dit seizoen helaas niet meer open. Wat wél nog open was, waren de rondvaarten door de grachten, wat we bij genoeg animo konden gaan doen. Gelukkig was er inderdaad genoeg animo en konden we varen. We hebben veel geleerd over de stad Middelburg en de mooie, middeleeuwse huisjes bewonderd. Ik vond ze in Middelburg zo mogelijk nog mooier dan in Amsterdam, dus zeker de moeite waard!

Ik wilde graag Zeeuwse mosselen eten, dat hoort er toch een beetje bij als je in Zeeland bent 🙂 Bij deltapark Neeltje Jans, ongeveer 10 minuten rijden van Burgh Haamstede, kun je heerlijke zeegerechten bestellen, waaronder mosselen, en je kunt de deltawerken bezoeken in het deltapark. Wij hebben er alleen gegeten, maar misschien voor een volgende keer!

Wat we nog wel van Zeeland hebben gezien, zijn de kenmerkende rood met witte vuurtoren (je herkent hem wel als je hem ziet) en de Plompe Toren. Die zou ik zeker een bezoekje brengen. Het is een kerktoren, die vroeger deel uitmaakte van het dorpje Koudekerken, maar die nu in the middle of nowhere staat. Het dorpje was namelijk weggespoeld door de steeds hoger liggende zee. Alleen de kerktoren is er nog van over. Er staat voor de rest niet veel, maar vanwege de omliggende zee, en het mooie aanzicht van platteland met in de verte een toren als je er aan komt rijden, is het zeker de moeite waard om te zien!

Het was alleen jammer dat het een beetje slecht weer was toen we in Zeeland waren, dus ik wil er, als het mooier weer is, zeker een keer teruggaan.

En nu wordt het spannend: dit jaar heeft nog maar twee maanden, dus we hoeven nog maar twee steden! Als je mijn blog vanaf begin dit jaar gevolgd hebt, kun je je bedenken welke het zijn 🙂

Groetjes en een dikke x!

– Lianne

 

 

2 gedachtes over “12 maanden, 12 hoofdsteden: Middelburg

  1. Ik vind het zo gaaf dat je deze challenge trouw aangaat en elke maand een nieuwe hoofdstad bezoekt. Middelburg ben ik zelf een paar jaar geleden geweest en ik vond het ook een leuke stad, ook om te winkelen trouwens. Leuk om te horen dat jullie een fijne dag in Middelburg hebben gehad, ondanks het minder goede weer. Gaaf dat je ook de bekende vuurtoren hebt gezien en een rondvaarttocht hebt gemaakt!

    Geliked door 1 persoon

    • Ja het is ook ccht zo leuk om te doen! Elke maand zie je weer iets anders van Nederland én je hebt een leuk daguitje 🙂 Ja ik vind Zeeland wel echt een aanrader om eens een paar dagen heen te gaan, vooral omdat je daar anders eigenlijk vrijwel nooit komt, dat maakt het erg leuk!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s